Bijeenkomst Het Nieuwe Fietsen op 15 november

Fietsen is heerlijk, gezond en ook nog eens gezellig. Logisch dus dat u zo lang mogelijk wilt blijven fietsen, ook als u een jaartje ouder wordt. Maar hoe gaat u om met drukke fietspaden? Hoe fietst u veilig op een e-bike? En hoe blijft u vitaal op de fiets? Dit en nog veel meer komt aan bod tijdens ‘Het Nieuwe Fietsen’ van Veilig Verkeer Nederland (VVN). VVN organiseert Het Nieuwe Fietsen op woensdag 15 november van 13.30 tot 16.00 uur in Dorpshuis Peize Esweg 2, 9321 BN Peize. Meld u nu aan!

Over de bijeenkomst

Onder begeleiding van een ervaren trainer spreekt u tijdens deze gezellige bijeenkomst samen met andere fietsers over allerlei situaties die u als fietser tegenkomt. Dit gebeurt aan de hand van stellingen, filmpjes, feiten en foto's. Zo kunt u ervaringen met elkaar delen en leuke routes en tips uitwisselen. Ook verkeersregels en informatie over hoe u vitaal blijft komen aan bod. Dit alles onder het genot van een kopje koffie en wat lekkers.

De bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur en is volledig gratis. Het is binnen en er worden geen fietsvaardigheden geoefend.

Datum: woensdag 15 november 2023 
Tijd: 13.30 uur tot 16.00 uur     
Locatie: Esweg 2, 9321 BN Peize

Aanmelden

Meld u aan voor de gratis bijeenkomst via steunpuntnoord@vvn.nl of bel met 088-524 89 00.

Vermeld hierbij uw naam en telefoonnummer. Neem gerust uw buurman/-vrouw, partner of vriend(in) mee. Laat dan wel vooraf even weten met hoeveel personen u komt.

Doortrappen Drenthe 

Het Nieuwe Fietsen is onderdeel van het programma Doortrappen Drenthe. Doortrappen heeft als doel om senioren te stimuleren vaker (en veilig) te fietsen. Het programma bestaat uit diverse leuke en leerzame fietsactiviteiten. Doortrappen wordt omarmd door de 12 Drentse gemeenten en de provincie Drenthe. De fietsactiviteiten worden opgezet en georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland en de Fietsersbond, in samenwerking met sport- en beweegcoaches en andere partijen die betrokken zijn bij (veilig) fietsen in Drenthe. Kijk voor meer informatie op www.doortrappendrenthe.nl