Gratis compost op landelijke compostdag

Wij doen zaterdag 25 maart weer mee met de Landelijke Compostdag. Onze inwoners kunnen op die dag gratis compost ophalen op 3 verschillende locaties. Met deze actie willen we onze inwoners bedanken voor het goed gescheiden aanbieden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Hiermee krijgt u uw GFT, verwerkt door Attero te Wijster, weer terug, maar dan in de vorm van een nuttig kringloopproduct met een positieve bijdrage aan het milieu. De gemeente heeft dit keer extra compost ingeslagen om in de behoefte te kunnen voorzien.

Locaties voor gratis compost

De gratis compost is op zaterdag 25 maart op te halen op de volgende 3 locaties:

  • De Aanleg 4 te Peize
  • De Eenerstraat 69 te Norg
  • Het industrieterrein aan de Ekkelkamp te Roden

Openingstijd: vanaf 8.00 uur tot uiterlijk 15.00 uur

U moet de compost zelf scheppen. Neem zelf een schep mee en iets om de compost in te scheppen, zoals een zak, een bak of op een aanhangwagen. Wij raden u aan er op tijd bij te zijn - de gratis compostactie is eenmalig, dus op is op!

Neem uw afvalpas mee!

Goed voor milieu en portemonnee

Compost is een echt kringloopproduct en houdt CO2 vast in de bodem. Door het gebruik van compost helpt u dus mee in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Daarnaast is compost een voordelige manier voor het verwerken van gft- en groenafval.

Goed voor de tuin

Compost is perfect voor gebruik in de tuin. Deze natuurlijke bodemverbeteraar voedt de bodem en stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze. Ook verbetert compost de structuur van de bodem en zorgt het voor een goede waterhuishouding. Zo ontstaat er een natuurlijke balans in de bodem. Gemengd met tuinaarde is compost geschikt voor alle tuinplanten.