Het Toekomstscenario Kind- en Gezinsbescherming

Kindermishandeling, huiselijk geweld en seksueel geweld zijn orde van de dag. Ook in Drenthe. Veilig opgroeien, veilig leven en het doorbreken van de cirkel van geweld is een grote opdracht. De regio Drenthe, waaronder gemeente Noordenveld, blijft hiervoor gaan!

Woensdag 29 maart was de aftrap van het regionale programma Toekomstscenario Kind- en gezinsbescherming in het Atlas Theater. Dit is een vervolg op het programma Geweld Hoort Nergens Thuis. Het nieuwe programma biedt de aanpak om met Drentse gemeenten, lokale organisaties in Drenthe en regionale hulpverlening verder samen te werken aan hulp en steun voor slachtoffers en daders.

Wethouder Dewy Leal van gemeente Emmen: “Het is onze plicht om huiselijk geweld en kindermishandeling terug te dringen en de schade ervan te beperken. Het verbeteren van de verbinding met samenwerkende partijen is belangrijk, zodat we het nog beter gaan doen voor de slachtoffers en de plegers.”

Het congres is afgesloten met een symbolisch tekenmoment om de samenwerking in Drenthe ten behoeve van kinderen, gezinnen en volwassenen écht in gezamenlijkheid vorm te geven de komende jaren.

De ondertekenaars zijn:

O.a.: Veilig Thuis Drenthe Stichting de Toegang GGZ Drenthe Zorg- en Veiligheidshuis Drenthe Politie Noord Nederland Jeugdbescherming Noord Wender Reclassering Nederland GGZ Drenthe Raad voor de Kinderbescherming Gemeente Borger-Odoorn Gemeente Meppel Gemeente Tynaarlo Gemeente Noordenveld Gemeente Midden-Drenthe Gemeente Hoogeveen Gemeente De Wolden Gemeente Assen Gemeente Coevorden gemeente Aa en Hunze Gemeente Westerveld.

Bekijk ook een artikel over dit onderwerp in Dagblad van het Noorden

 

Symbolisch tekenmoment van het regionale programma Toekomstscenario Kind- en gezinsbescherming