Kent u iemand die een lintje verdient?

In onze gemeente zijn veel inwoners als vrijwilliger actief, soms al vele jaren lang. Andere inwoners leveren een uitzonderlijke prestatie in hun werk- of sportcarrière. Kent u zo iemand in onze gemeente? Misschien kunt u er voor zorgen dat diegene een lintje krijgt.

Hoe vraagt u een lintje aan?

Dat doet u door een aanvraag bij de burgemeester. Dit kan op de volgende manieren:

  • Via de website www.lintjes.nl stuurt u de aanvraag gemakkelijk online in. Hier vindt u ook meer informatie over koninklijke onderscheidingen en de aanvraagprocedure.
  • Liever een papieren formulier? U kunt een voorstelformulier downloaden en printen via www.lintjes.nl/voordragen/iemand-voordragen-voor-een-lintje. Het ingevulde formulier mailt u naar postbus@noordenveld.nl.

Lintjesregen 2024

De meeste lintjes worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse lintjesregen eind april. Wilt u een aanvraag doen voor de lintjesregen van 2024? Dan ontvangt de gemeente uw volledige aanvraag graag voor 1 juli 2023.

Aanvraag voor een bijzondere gelegenheid

Soms kan een onderscheiding ook bij een bijzondere gelegenheid worden uitgereikt, bijvoorbeeld bij een afscheid of een jubileum. Zorgt u er dan voor dat de volledige aanvraag minimaal 5 maanden voor de gewenste datum van uitreiking bij de gemeente binnen is.