Meedenken over laadpalen

Algemeen

Het aantal elektrische voertuigen neemt toe. Daardoor de vraag naar laadpalen om deze auto’s mee op te kunnen laden ook. Er staan nu al openbare laadpalen in de gemeente, maar het zullen er de komende jaren veel meer worden. Bekijk de plankaart met locaties waarop mogelijk laadpalen worden geplaatst en laat ons weten wat u ervan vindt.

Kaart met mogelijke locaties

Royal HaskoningDHV heeft voor de gemeente Noordenveld een concept plankaart 2023-2030 opgesteld. Hierop staan voorkeurslocaties waar de komende jaren openbare laadpalen kunnen worden geplaatst. Per wijk is voor de periode tot en met 2030 een voorspelling gedaan van het aantal palen dat naar verwachting nodig gaat zijn.

Redenen voor nieuwe laadpaal

  • Als de bezitter van een elektrische auto geen eigen oprit of parkeerplek heeft, terwijl er binnen 250 meter geen andere openbare laadpaal in de buurt is
  • Een bestaande laadpaal in de buurt wordt zoveel gebruikt, dat een extra laadpaal gewenst is
  • De gemeente wijst een locatie aan als erg interessant

Geef uw mening

Deel uw mening over de locaties waar wij de komende jaren mogelijk laadpalen willen laten plaatsen. Dat kan tot en met zondag 17 september via de plankaart. Bekijk hier de plankaart met voorgestelde locaties. 

Eind september plaatsen wij de nieuwe plankaart op de website. 

Vervolg

We zijn samen met andere gemeenten een samenwerking met Equans aangegaan voor het plaatsen van laadpalen in de openbare ruimte. Het bedrijf maakt de komende jaren gebruik van de plankaart. De gemeente beoordeelt of de voorgestelde locatie nog steeds de meest geschikte plek is. Daarna nemen wij een verkeersbesluit, zodat inwoners de mogelijkheid hebben om in bezwaar te gaan. 

Naar verwachting start Equans in september met de plaatsing van openbare laadpalen. Dit gebeurt op aanvraag. 

Contact

Heeft u vragen? Neem dan contact op met Aafke Hania van de afdeling Verkeer via a.hania@noordenveld.nl.