Praat mee over participatiebeleid

We zijn bezig ons participatiebeleid te vernieuwen. Het concept van dit beleid is nu klaar. Wij willen dit concept graag voorleggen aan onze inwoners. Daarom organiseren we 4 bijeenkomsten waarin we u uitnodigen om met ons mee te praten over dit onderwerp. Er zijn 3 bijeenkomsten waar u naartoe kunt, de 4e bijeenkomst organiseren we online. Aanmelden kan via het aanmeldformulier verderop op deze pagina.

Iedereen is welkom

Iedereen kan meedoen

De gemeente maakt belangrijke beslissingen die ons allemaal beïnvloeden. De behoefte om hier als inwoner invloed op uit te kunnen oefenen, is gegroeid. Dit geldt ook voor bedrijven of andere betrokken organisaties. We hebben daarom ons participatiebeleid vernieuwd. Het concept van dit beleid is nu klaar. Hierin staan onder andere 10 spelregels, zoals het beschikbaar stellen van begrijpelijke informatie en het zo vroeg mogelijk betrekken van inwoners/belanghebbenden. 

Bekijk het concept participatiebeleid 

U kunt meepraten over dit onderwerp. Met uw mening, inzichten en ideeën kunnen we ons participatiebeleid nog sterker maken. In het najaar neemt de gemeenteraad hierover een besluit. Vanaf 2024 gaat de gemeentelijke organisatie aan de slag met het creëren van een participatieve cultuur waarin communicatie en samenwerking centraal staan.

Enquête

Vul de enquête in en maak kans op een diner voor 2!

In deze korte enquête vragen wij uw mening over participatie. U kunt dan denken aan de redenen waarom participatie belangrijk is, of welke werkvormen prettig zijn. De meeste vragen zijn meerkeuzevragen.

Invullen kan tot en met 8 oktober. De resultaten zullen verwerkt worden in het nieuwe participatiebeleid. Het invullen is anoniem.

Vul hier de enquête in

Bijeenkomsten

Kom naar een van de bijeenkomsten op:

  • 4 september    Roden, Wapen van Drenthe
  • 5 september     Peize, Bij Boon
  • 11 september    Norg, Hotel Karsten
  • 19 september – online via Microsoft Teams

Alle avonden beginnen om 19.30 uur. Zaal open 19.00 met koffie/thee en lekkers.

Elke bijeenkomst staat onder leiding van een externe gespreksleider en is interactief. U krijgt uitgebreid de gelegenheid om uw stem te laten horen, vragen te stellen en actief deel te nemen aan discussies. Graag tot ziens!

Aanmelden voor een bijeenkomst