Rodermarkt 2023: een pluim voor alle vrijwilligers

Een terugblik van burgemeester Klaas Smid op de Rodermarkt 2023.

Beste inwoners, met trots mogen we terugblikken op de Rodermarkt feestweek 2023. Het is een mooi moment van samenkomen, verbinden en met elkaar een feestje vieren. 

Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar er is een enorme inzet nodig van velen! De parade met prachtig versierde wagens laat de enorme inzet en creativiteit van de deelnemers zien. De versierde straten brengen extra sfeer. De regenbui tijdens de parade mocht de pret niet drukken. Iedereen toonde veerkracht en bleef enthousiast meedoen. 

De horeca en de Jaarbeurs boden een aantrekkelijk muzikaal programma en veel gezelligheid. Volksvermaken liet zich weer van zijn beste kant zien. De warenmarkt op dinsdag, de muzikale activiteiten in het dorp, koren en artiesten zorgden voor een vrolijke sfeer. Mooi dat het weer allemaal kan. 

Dit jaar vieren we ook ons 25-jarig jubileum als gemeente Noordenveld. Tijdens de Jaarbeurs ontmoetten we vanuit de gemeente inwoners, gingen we in gesprek en luisterden we naar hun ideeën en suggesties. Het was een mooie gelegenheid om te laten zien wat er in onze gemeente gebeurt. 

Het succes van de Rodermarkt zou niet mogelijk zijn zonder de onvermoeibare inzet van vele vrijwilligers. Zij vormen de ruggengraat van dit evenement, werken met passie en toewijding en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt. Daar wordt echt heel veel werk voor verricht. Namens het college van burgemeester en wethouders wil ik daar graag grote waardering voor uitspreken.

Het was een week vol vreugde, verbondenheid en gezelligheid. Zo bouwen we in elk dorp aan een hechte gemeenschap. Bedankt voor uw betrokkenheid en uw enthousiasme.

Klaas Smid
Burgemeester