Vindbaarheid adressen Oosterduinen

De gemeente en de werkgroep vindbaarheid van de Vereniging van Huiseigenaren Oosterduinen (VvHO) zijn al geruime tijd bezig met het maken van voorstellen voor naamgeving van de bestaande lanen en paden in de Oosterduinen. Deze naamswijziging van de adressen (namen in plaats van vak-nummers) verbetert de vindbaarheid voor zowel de openbare diensten (zoals brandweer, ambulance en politie) als voor bezoekers (familie, vrienden enzovoorts).

Naamswijziging

De gemeente heeft op 1 juli 2022 de namen (en huisnummers en postcodes) van Karrepad (onderdeel Z-vak) en Grote Kampweg (onderdeel G-vak) officieel vastgesteld. Per 1 oktober 2022 is dat ook gebeurd voor de namen (en huisnummers en postcodes) van Grote Kampweg en Eekhoornlaan (beide onderdeel Z-vak) en van Berkenlaan, Koekoekslaan, Sparrenpad en Vosjeslaan (alle vier F-vak).

Per 1 november 2022 zijn de namen van alle overige lanen en paden in de andere vakken, behalve die van het C- en D-vak, vastgesteld. Begin november hebben de eigenaren van de vakken A, B, E en Z de brief met de definitieve (nieuwe) adresnaam, het huisnummer en de postcode gekregen. De namen van de lanen en paden in het C- en D-vak worden naar verwachting per 1 februari 2023 vastgesteld, dit geldt ook voor de delen van de vakken E, F en Z die aan de Voorsteweg worden genummerd.

De werkgroep Vindbaarheid Oosterduinen en de gemeente Noordenveld hebben vorig jaar gecommuniceerd dat Vak D, C en een deel van vak Z/E aan de Voorsteweg per 1 februari/maart een nieuw adres, postcode en huisnummer zouden krijgen. Er ondertussen goede redenen ontstaan om dit halverwege 2023 verder op te pakken, zoals de belastingaanslagen die we in februari/maart versturen en de Provinciale staten verkiezingen in maart. Ook heeft PostNL ons geadviseerd om eerst de huidige werkzaamheden voor de postbuslocaties op te lossen voordat we met de volgende fase beginnen.

Naamswijziging doorgeven

Onderaan deze tekst zijn voorbeeldteksten geplaatst hoe u de naamswijziging van het adres het beste kunt doorgeven aan de diverse instanties. De gemeente heeft de naamswijzigingen al doorgegeven aan netwerkbeheerder Enexis. Enexis geeft die wijzigingen dan weer door aan de desbetreffende energieleveranciers. Die hoeft u dus niet meer zelf te benaderen.

Voorbeeldteksten

Voorbeeldtekst 1:

Beste allemaal,

De gemeente Noordenveld heeft de weg/straat of het pad waaraan mijn/ons huis ligt met ingang van datum een officiële straatnaam gegeven en wel nieuwe naam weg/straat/pad. Hierdoor is de naam van mijn/ons adres gewijzigd van Oosterduinen vak nr, postcode (oud), Norg in nieuwe naam weg/straat/pad, postcode (nieuw), Norg. Voor de volledigheid merk ik/merken we nog op dat dit louter een wijziging van de naam van ons adres betreft en dus geen echte adreswijziging is.

Met vriendelijke groet,

Voorbeeldtekst 2:

Beste allemaal,

De gemeente Noordenveld heeft de weg/straat of het pad waaraan mijn/ons huis ligt met ingang van datum een officiële straatnaam gegeven en wel nieuwe naam weg/straat/pad. Hierdoor is de naam van mijn/ons adres gewijzigd van Oosterduinen vak nr, postcode (oud), Norg in nieuwe naam weg/straat/pad, postcode (nieuw), Norg.

Met vriendelijke groet,

Online bestellingen

Bestelt u producten online? Dan is het verstandig om deze de komende tijd in het dorp bij DA (voor DHL) en Poiesz of Coop (voor PostNL) te laten bezorgen. De kans is anders zeer groot dat uw bestelling niet correct wordt bezorgd. Coop, DA en Poiesz weten hiervan.

Straatnaamborden

De gemeente betaalt het plaatsen van de straatnaamborden. Het eerste straatnaambord (Karrepad) is op 10 november 2022 door de wethouder geplaatst. De overige straatnaamborden worden binnenkort geplaatst.

Paaltjes met de huisnummers

Voor elk adres is een paaltje met een huisnummer besteld. De huisnummers hebben een groene kleur. Deze paaltjes zijn verplicht, zijn gratis voor de eigenaren en worden door de werkgroep gratis geplaatst.

De leden van de werkgroep starten met het plaatsen van de paaltjes met de huisnummers zo gauw deze geleverd zijn door de leverancier. Dit zal echter niet voor 15 december 2022 zijn.

Brievenbussen 

De werkgroep is ook bezig om de (nieuwe) locaties voor de brievenbussen voor te bereiden. Dit zal pas na het afronden van alle naamswijzigingen worden uitgevoerd. Totdat die (nieuwe) locaties gereed zijn, wordt de post bezorgd op de huidige brievenbus-locaties. De werkgroep heeft er inmiddels voor gezorgd dat er op iedere brievenbus met stickers zowel de naam van het oude adres als de naam van het nieuwe adres staat. Hierdoor kan de postbezorging normaal doorgang vinden.

Acties gemeente

De gemeente gaat de naam van uw adres wijzigen en geeft dit door aan de volgende administraties:

  • BAG (basis administratie adressen en gebouwen);
  • BGT (basis administratie grootschalige topografie);
  • WOZ (belasting);
  • Kadaster;
  • Burgerzaken (gemeente Noordenveld);
  • PostNL.

Wanneer de gemeente deze administratieve handelingen heeft afgehandeld, ontvangt u van ons een huisnummerbesluit met de naam en het huisnummer van uw nieuwe adres inclusief een nieuwe postcode van PostNL.

PostNL

U kunt gebruik maken van de verhuisservice van PostNL.  U kunt dit aanvragen op de website van postnl.nl.

Geef daarbij aan dat het geen verhuizing betreft maar een wijziging (heradressering) van uw adres.

Voor klachten over de postbezorging kunt u terecht bij de website www.postnl.nl of bij de klantenservice, telefoonnummer 088-8681012.

Heeft u nog vragen?

U kunt dan contact opnemen met Jeroen Solleveld van het team geo-informatie van de gemeente Noordenveld via telefoonnummer 088 - 050 8299 of stuur een email naar bagbeheer@noordenveld.nl of Willem Gielingh van de werkgroep Vindbaarheid Oosterduinen via transitie.oosterduinen@gmail.com.