Dode dieren melden of wegbrengen

Algemeen

Ziet u een dood dier, zoals een kat of hond, liggen langs de kant van de weg? Dan belt u de dierenambulance. De dierenambulance kan achterhalen of het dier een chip heeft en de eigenaar inlichten.

Grote dieren melden

Ziet u ergens een wild dier liggen dat niet meer leeft, dan kunt u dat bij de gemeente melden via 088 - 050 88 86.

Huisdieren wegbrengen

Is uw huisdier overleden, dan brengt u het naar gemeentewerken, 1e Energieweg 10 in Roden. Daar staan speciale inzamelbakken voor dode huisdieren. U meldt zich eerst bij de beheerder. U kunt terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Grote dieren laten ophalen

Grotere dode dieren, zoals geiten, schapen of pony's, kunt u niet naar gemeentewerken brengen. U belt hiervoor kadaververwerkbedrijf Rendac Son, tel. (0900) 92 21. Dit geldt ook voor huisdieren die u bedrijfsmatig houdt. Bijvoorbeeld als u een fokkerij heeft.

Vogel melden

Ziet u een dode vogel op uw eigen terrein liggen, ruim het dier dan zelf op. Raak een dode vogel nooit aan met blote handen. Vindt u ergens anders een dode vogel, dan kunt u dat bij ons melden via 088 - 050 88 86. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer informatie over onderzoek bij dode vogels en de vogelgriep