Dode dieren melden of wegbrengen

Algemeen

Ziet u een dood huisdier, zoals een kat of hond, liggen langs de kant van de weg? Dan belt u ons. Wij kunnen achterhalen of het dier een chip heeft en de eigenaar inlichten.

Grote dieren melden

Ziet u ergens een wild dier liggen dat niet meer leeft, dan kunt u dat bij de gemeente melden via 088 - 050 88 86.

Huisdieren wegbrengen

Is uw huisdier overleden, dan brengt u het naar gemeentewerken, Ekkelkamp 2 in Roden. Daar staan speciale inzamelbakken voor dode huisdieren. U meldt zich eerst bij de beheerder. U kunt terecht van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.

Grote dieren laten ophalen

Grotere dode dieren, zoals geiten, schapen of pony's, kunt u niet naar gemeentewerken brengen. U belt hiervoor kadaververwerkbedrijf Rendac Son, tel. (0900) 92 21. Dit geldt ook voor huisdieren die u bedrijfsmatig houdt. Bijvoorbeeld als u een fokkerij heeft.

Vogel melden

Ziet u een dode vogel op uw eigen terrein liggen, ruim het dier dan zelf op. Raak een dode vogel nooit aan met blote handen. Vindt u ergens anders een dode vogel, dan kunt u dat bij ons melden via 088 - 050 88 86. Op de website van de Rijksoverheid leest u meer informatie over onderzoek bij dode vogels en de vogelgriep
 

Otters en bevers melden

Er komen steeds meer otters en bevers in Nederland. Helaas worden deze dieren soms aangereden in het verkeer. Bij otters is het verkeer zelfs doodsoorzaak nummer 1. Het is belangrijk de dode dieren zo snel mogelijk te onderzoeken en te registreren.

Ziet u een dode otter of bever, meldt dat in Drenthe bij regioco√∂rdinator Cindy de Jonge, telefoon 06-41244986  of e-mail Cin.inhetgroen@gmail.com.

Met de gegevens van de dode otters en bevers kan onderzocht worden hoe deze dieren zich verspreiden in Nederland. Ook is het belangrijk om erachter te komen waar de dieren worden aangereden, zodat er maatregelen getroffen kunnen worden voor hun veiligheid.