Hoek Kanaalstraat Wilhelminastraat

De hoek Kanaalstraat/Wilhelminastraat in het centrum van Roden is een locatie waarvoor al meerdere jaren gezocht wordt naar een passende invulling. We hebben een aantal ontwikkelaars gevraagd om plannen voor het gebied te maken. Een professionele beoordelingscommissie heeft daaruit de beste 3 ontwerpen gekozen. Inwoners van de gemeente Noordenveld konden van vrijdag 14 juni tot en met vrijdag 28 juni 2024 stemmen op hun favoriete ontwerp.

Op maandag 8 juli heeft wethouder Jos Darwinkel bekend gemaakt dat het ontwerp 'Ons thuis in Roden' de meeste stemmen heeft gekregen en is gekozen als invulling van deze woningbouwlocatie. 

Bekijk meer van het ontwerp 'Ons thuis in Roden'

Het vervolg

Projectontwikkelaar Extenzo start met de voorbereidingen voor het bouwrijp maken. Daarvoor zoeken zij afstemming met nutsbedrijven en aannemers. De woningen worden in deze fase tot in detail uitgewerkt. Dit proces neemt veel tijd in beslag. In de tweede helft van 2025 starten naar verwachting de bouwwerkzaamheden. Wanneer er meer duidelijkheid is over bijvoorbeeld de start van de verkoop, dan leest u dat op deze pagina.

ontwerp 2 ons thuis Roden

Tijdlijn

Actief

Projectontwikkelaar Extenzo treft voorbereidingen voor de bouw

Actief
juli 2024 - juli 2025
Voltooid

Bekendmaking winnaar ontwerp 'Ons thuis in Roden'

Voltooid
Maandag 8 juli 2024 op de locatie
Voltooid

Inwoners uit de gemeente Noordenveld konden kiezen uit 3 ontwerpen

Voltooid
14 tot en met 28 juni 2024
Voltooid

Loting bij meer dan 5 inschrijvingen

Voltooid
mei 2024
Voltooid

Plannen indienen door ontwikkelaars

Voltooid
mei 2024
Voltooid

Uitvraag bij ontwikkelaars

Voltooid
maart 2024
Voltooid

Vaststelling bestemmingsplan

Voltooid
oktober 2023

Contact

Projectleider namens de gemeente is Siebrand Dijkema. Bij vragen kunt u contact met hem opnemen. Bel 088-050 82 72 of mail s.dijkema@noordenveld.nl