Hulp om mobiel te blijven

Algemeen

Heeft u moeite met lopen en fietsen, dan kunt u misschien een vervoersmiddel krijgen via de Wmo. Zoals een rolstoel of een scootmobiel. Dat kan alleen als het u niet lukt om zelf een oplossing te vinden en familie en vrienden u niet kunnen helpen. Wij komen bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Bel voor een afspraak.

Kosten

U betaalt altijd een eigen bijdrage van maximaal € 19,- per maand. Het maakt niet uit hoeveel hulp u krijgt en wat uw inkomen is. Op de website van het CAK berekent u uw eigen bijdrage.

Heeft u een gemeentepolis bij gezondverzekerd.nl, dan krijgt u dit geld terug. Sommige andere zorgverzekeringen betalen de eigen bijdrage ook terug.

Leveranciers

U kunt voor uw hulpmiddel(en) kiezen uit 2 leveranciers. Dit zijn Welzorg Nederland en Kersten hulpmiddelen. Als u geen keuze maakt voor een leverancier, dan levert de leverancier die op de eerste plaats van de ranglijst staat het hulpmiddel. Beide leveranciers voldoen aan de kwaliteitseisen die de gemeente stelt om een hulpmiddel aan u te mogen leveren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld levertijd, bereikbaarheid, serviceverlening en pech onderweg.

Ondersteuning

U kunt een medewerker van MEE Drenthe of Zorgbelang Drenthe vragen om bij het gesprek te zijn. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning