Kiezerspas

Algemeen

Wilt u in een andere gemeente in de provincie Drenthe stemmen dan de gemeente waar u de stempas van heeft ontvangen? Dan bent u een kiezerspas nodig.

Kiezerspas aanvragen

Hoe u een kiezerspas aanvraagt leest u hier.

Schriftelijk aanvragen

Uw kiezerspas schriftelijk aanvragen kan tot vrijdag 10 maart 2023. Stuur hiervoor een e-mail naar burgerzaken@noordenveld.nl of stuur uw vraag per post naar:
Gemeente Noordenveld
Postbus 109
9300 AC Roden

In het gemeentehuis aanvragen

Uw kiezerspas persoonlijk aanvragen in het gemeentehuis kan tot tot 14 maart 2023, 12.00 uur. Kom langs bij de balie.

Waar u kunt stemmen

Voor de Provinciale Statenverkiezing kunt u met een kiezerspas in elke andere gemeente binnen de Provincie Drenthe stemmen. Voor de Waterschapsverkiezing kunt u met een kiezerspas stemmen in elke andere gemeente die binnen de grenzen van de waterschappen Noorderzijlvest en de Drents Overijsselse Delta valt. ​​​​​​

Gemeenten Provincie Drenthe

Er zijn 12 gemeenten waarin u voor de Provinciale Statenverkiezing kunt stemmen. Kijk op de websites van de gemeenten om te zien op welke locatie u moet zijn. 

Waterschap Noorderzijlvest

Er zijn 9 gemeenten waarin u kunt stemmen op waterschap Noorderzijlvest. Kijk op de websites van de gemeenten om te zien op welke locatie u moet zijn. 

Waterschap Drents Overijsselse Delta

Er zijn 22 gemeenten waarin u kunt stemmen op waterschap Drents Overijsselse Delta. Kijk op de websites van de gemeenten om te zien op welke locatie u moet zijn.