Mobiliteitsvisie

Algemeen

We verplaatsen ons elke dag door onze gemeente. Of we nu lopen, fietsen, met de auto gaan of de bus pakken, we maken allemaal gebruik van de wegen en fietspaden. Verkeer heeft invloed op hoe prettig het is om in onze gemeente te wonen, te werken en te recreëren. Hiervoor hebben we beleid gemaakt, namelijk het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan. Dit beleid is 10 jaar oud en moet worden bijgewerkt. Wij hebben daarom uw mening en ideeën nodig. Vul de vragenlijst in en zet verbeterpunten op de kaart.

Wat is de Mobiliteitsvisie?

We gaan aan de slag met het opstellen van een nieuw verkeersplan. Dat noemen we nu de Mobiliteitsvisie. Dit plan willen we rond de zomer van 2025 klaar hebben. We brengen de huidige verkeerssituatie in kaart en richten onze blik op de toekomst. Waar liggen opgaven en waar ontstaan die door ontwikkelingen in of rond onze gemeente? De Mobiliteitsvisie gaat de basis vormen voor onze aanpak. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verbeteren van verkeersveiligheid en het voor iedereen toegankelijk en bereikbaar houden van onze gemeente.

Wat staat er in?

In het plan geven we aan waar we de komende jaren mee aan de slag willen. Het is wat we noemen 'een plan op hoofdlijnen'. Het gaat bijvoorbeeld niet om in welke straat een verkeersdrempel moet komen, maar om het benoemen van belangrijke onderwerpen voor het verbeteren van de verkeersveiligheid.

Uw mening telt

Wat gaat goed en wat kan of moet beter? En wat vindt u belangrijke onderwerpen waar de gemeente aandacht aan moet besteden? U kunt dat aangeven in onderstaande vragenlijst.
 

Vragenlijst

De vragenlijst bevat 11 vragen. Het invullen duurt ongeveer 5 minuten. Invullen kan tot en met zondag 7 juli 2024. De resultaten van de vragenlijst kunt u in september terugvinden op de website. Als u wilt dat we u de resultaten per e-mail toesturen, dan kunt u uw e-mailadres in de vragenlijst invullen.

Verbeterpunt doorgeven

Voordat u uw verbeterpunten doorgeeft, vragen we u eerst de enquête in te vullen. Dit helpt ons om een beter beeld te krijgen van uw mening en ervaringen.

U kunt uw verbeterpunten doorgeven op een kaart. Op de kaart kunt u verbeterpunten doorgeven op het gebied van verkeersveiligheid, parkeren, openbaar vervoer, wandelen, fietsen of (auto)bereikbaarheid.

Vragenlijst en kaart op papier

Als u liever de vragenlijst en kaart op papier invult, kunt u  vanaf woensdag 5 juni langs komen bij de balie van het gemeentehuis. Daar liggen de vragenlijst en kaart voor u klaar.

Voor mensen die visueel beperkt zijn, bieden we de mogelijkheid om telefonisch deel te nemen aan de vragenlijst en kaart. Neem contact op via het gemeentelijke nummer 088 - 050 88 88. Een medewerker zal u helpen om de vragenlijst telefonisch door te nemen en uw antwoorden in te vullen.