Nieuwsoverzicht

Nieuwsoverzicht

 • Aanvragen subsidie Dorpenfonds nu mogelijk

  Het nieuwe Dorpenfonds is van kracht per 1 januari 2023. Een mooie subsidie om de leefbaarheid vanuit onze dorpen zelf te versterken. Op een aantal momenten per jaar nodigen we initiatiefnemers uit om hun initiatief te promoten. Lees meer of bekijk de video.

 • Eerste takkendag van dit jaar op zaterdag 28 januari

  Op zaterdag 28 januari is de eerste takkendag van dit jaar. U kunt gratis snoeiafval inleveren tussen 8.00 en 15.00 uur. Dit kan op locaties in Roden, Peize en Norg. Vergeet niet om uw afvalpas mee te nemen.

 • Inloopbijeenkomst Oude Velddijk 26 Peize

  Het ontwerpbestemmingsplan voor Oude Velddijk 26 in Peize is vastgesteld. Het plan maakt de bouw mogelijk van maximaal 25 woningen. Bij de inloopavond op donderdag 2 februari vertellen we u hierover graag meer.

 • Alle kinderen in Noordenveld met ontbijt naar school

  Er is een ontbijtpilot gestart. Het doel is om ontbijt te bieden aan alle kinderen in Noordenveld die op dit moment zonder ontbijt naar school gaan. De proefperiode loopt tot de meivakantie.

 • Tijdelijke verplaatsing weekmarkt Roden

  De werkzaamheden aan de Heerestraat zijn hervat. Daarom is de weekmarkt in Roden vanaf 3 februari tijdelijk bij de parkeerplaats nabij de Wilhelminastraat. Dat is tegenover de Albertsbaan.

 • Uitnodiging gratis cursus Politiek Actief

  Zou u een kijkje achter de schermen van de lokale politiek willen nemen? Meld u aan voor de gratis cursus Politiek Actief. Mail hiervoor griffie@noordenveld.nl. De cursusavonden zijn op donderdag 9 februari, dinsdag 21 februari en donderdag 9 maart 2023.

 • Omgevingstraject Grijpskerk Norg

  Het omgevingstraject over de toekomst en het gebruik van de gasopslag in Grijpskerk en Norg is van start gegaan. In dit traject gaan we samen met omwonenden in gesprek. De nieuwe website geeft inzicht in het traject.

 • Onthulling straatnaambord Oosterduinen

  De wegen in het recreatiegebied Oosterduinen in Norg worden voorzien van straatnamen. Op donderdag 10 november onthult wethouder Robert Meijer om 11.30 uur het eerste straatnaambord in de Oosterduinen. 

 • College stemt in met zonnepark Zuidvelde

  Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met de 3 omgevingsvergunningen voor zonnepark Zuidvelde. Op 16 november wordt de definitieve verklaring voorgelegd aan de gemeenteraad.