Werk aan De Westerd

Algemeen

De riolering in wijk De Westerd in Peize wordt vervangen. Door het werk aan het riool te combineren met andere werkzaamheden aan de openbare ruimte, kunnen we met minder geld meer doen. We werken hierin samen met de bewoners en andere partijen in de wijk. We hebben de wensen voor aanvullende zaken geïnventariseerd. De wensen voor aanvullende zaken zijn geïnventariseerd en vastgelegd in een programma van eisen.

Waarom riool vervangen?

Het vervangen en aanpassen van het rioolstelsel is nodig omdat het riool niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Momenteel ligt in De Westerd een enkel rioolstelsel, waardoor zowel afvalwater uit woningen als regenwater wordt afgevoerd. In de nieuwe situatie worden afvalwater en regenwater gescheiden afgevoerd. Omdat het nieuwe rioolstelsel onder de straat komt, gaat de openbare ruimte volledig op de schop.

Budget voor project en kansen

De gemeenteraad heeft 14 juli 2022 kennis genomen van de projectopdracht en het budget beschikbaar gesteld. Ook voor kansen om gelijktijdig meer te doen!

Alle bouwstenen voor het beoogde project zijn in beeld. Met de bewoners zijn diverse wandelingen door de wijk gemaakt om ook hun wensen te horen.

Het project is duidelijk omschreven: doel en resultaat, wie er aan het project meewerken. De zorgen, de risico’s en hoe we daar mee om kunnen gaan zijn vastgelegd. Bekend is wat binnen het project valt en wat niet en dat we samen werken in de vorm van een bouwteam.

Fasen in het ontwerp

We zitten nu in de ontwerpfase. Het ontwerp voor de wijk maken we samen met de inwoners en de beheerders van de gemeente. Samen zijn we op weg naar een definitief ontwerp met het eindbeeld. In het definitief ontwerp ligt alles vast: de grens van het gebied, de maten, de materialen het straatmeubilair en de beplanting. De verschillende versies van het ontwerp worden steeds weer met de bewoners besproken tijdens inloopbijeenkomsten. Het definitief ontwerp bespraken we op 15 december tijdens de inloopbijeenkomst met de bewoners. We hebben de volgende ontwerpen aan de bewoners laten zien.

Vervolgstappen

Dat definitieve ontwerp wordt voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders. Besluit het college positief dan gaan we verder met de technische uitwerking. We blijven in gesprek met de bewoners en kijken steeds samen of alle details kloppen.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen van het project Werk aan de Westerd? Schrijf u dan in voor de digitale nieuwsbrief.

Meer informatie

Meer informatie over dit project ziet en hoort u in dit filmpje

Heeft u nog vragen?

Heeft u een dringende vraag? Neem dan contact op met projectleider Rients Turkstra. Dat kan via telefoonnummer 06 - 112 252 33 of door een e-mail te sturen naar Rients@TurkstraAdvies.nl.

 

Logo Werk aan de Westerd