Werk aan De Westerd

Algemeen

De riolering in wijk De Westerd in Peize wordt vervangen. Door het werk aan het riool te combineren met andere werkzaamheden aan de openbare ruimte, kunnen we met hetzelfde geld meer doen. Dat is het resultaat van samenwerken met de bewoners en andere partijen in de wijk. Vanaf september 2023 wordt het werk uitgevoerd door Avitec.

Waarom riool vervangen?

Het vervangen en aanpassen van het rioolstelsel is nodig omdat het riool niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. In De Westerd ligt een enkel rioolstelsel, waardoor zowel afvalwater uit woningen als regenwater wordt afgevoerd. In de nieuwe situatie worden afvalwater en regenwater gescheiden afgevoerd. Omdat het nieuwe rioolstelsel onder de straat komt, gaat de openbare ruimte volledig op de schop.

Budget voor project en kansen

De gemeenteraad heeft 14 juli 2022 kennis genomen van de projectopdracht en het budget beschikbaar gesteld. Ook voor kansen om gelijktijdig meer te doen!

Meer informatie

Heeft u vragen of opmerkingen tijdens de uitvoering, loopt u dan even langs de uitvoerder van Avitec Zijn naam is Pim Bolt en u kunt bij hem terecht in de keet op het veldje bij De Conincklaan.

Wilt u contact met iemand van de gemeente? Zie onze contactpagina

 

Logo Werk aan de Westerd