Toeristenbelasting

Algemeen

Eigenaren van een hotel, camping, bed and breakfast, Airbnb of groepsaccommodatie betalen toeristenbelasting. U berekent dit bedrag door aan uw klanten. De toeristenbelasting vermeldt u apart op de factuur. Hoeveel toeristenbelasting u moet afdragen, vindt u op de aanslag die wij u ieder jaar sturen. Kijk in het Belastingloket als u vragen heeft of het niet eens bent met de aanslag. Log in met uw DigiD.

De bewoner die op de aanslag staat logt in met DigiD.

Info voor bedrijven

Heeft u een bedrijf? Dan kunt u niet inloggen op het Belastingloket.

Gebruik voor uw bedrijf het contactformulier voor bedrijven van het Noordelijk Belastingkantoor als u een vraag heeft over uw aanslag, bezwaar wilt maken, een betalingsregeling wilt treffen of kwijtschelding wilt aanvragen.

Wat u moet weten

  • U houdt bij hoeveel gasten u ontvangt. Het totaal aantal overnachtingen geeft u door via het aangiftebiljet. Dit ontvangt u in het 1e kwartaal
  • In het voorjaar sturen wij u de aanslag toeristenbelasting
  • Begint u een bed and breakfast, Airbnb of andere plek waar toeristen kunnen logeren, dan belt u ons om dat door te geven

Kosten

  • Hotels, bungalowparken, B&B’s en verhuuraccommodaties: € 1,75 per persoon per nacht
  • Campings en groepsaccommodaties: € 1,10 per persoon per nacht
  • Kinderen tot en met 12 jaar: geen toeristenbelasting

Soms betaalt u niet per nacht, maar een vast bedrag per jaar. Dit geldt bijvoorbeeld voor vaste seizoens- en jaarplaatsen op een camping. Meer hierover vindt u in de Verordening toeristenbelasting.